Onderhoud van uw gebitsprothese

Bij uw kunstgebit komen, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriƫn op uw kunstgebit. Voor uw mondgezondheidheid is het verstandig de prothese na elke maaltijd te poetsen met een milde zeep. U kunt dit bijvoorbeeld doen met afwasmiddel, groene zeep, of een middel speciaal voor kunstgebitten. Belangrijk is dat u niet de sterke schoonmaakmiddelen gebruikt zoals schuurmiddel, bleekmiddelen en tandpasta. Deze maken de kunststof van uw prothese dof en ruw waardoor vuil alleen maar sneller aanhecht.

Uw kunstgebit kan verkleuren door thee, wijn, nicotine enzovoort. Is uw kunstgebit erg verkleurd en lukt het u zelf niet dit te verwijderen met een mild schoonmaakmiddel, dan is het raadzaam om met ons contact op te nemen om dit te verhelpen.

Ons advies is ook om het kunstgebit 'snachts uit te doen en in water te leggen na het poetsen. Dit voorkomt breuk van de prothese en u heeft minder last van drukplekjes. De weefsels in uw mond kunnen snachts ook herstellen als u uw kunstgebit uit heeft.

Wanneer u bij Molijn Tandprothetiek een behandeling afrond krijgt u een reistasje met protheseborstel, bewaarbakje en schoonmaakspulletjes voor het onderhoud van uw kunstgebit.